Kuchnia saksońska i perfekcyjna niemiecka obsługa konsumenta
 
O projekcie
Liczba uczestników: 32
Koordynator: Dagmara Borek
Opiekunowie: Katarzyna Kobus-Gregorczyk, Aneta Lewandowska, Justyna Jasek, Sylwia Śmietanka
Termin: 09.10.2006 do 29.10.2006, 30.01.2006 do 19.11.2006
klasa:2TG i 3TG  
Miejsce:Chemnitz (Niemcy), Kozienice
Uwaga
Galeria zdjęć


Nasz staż w Chemnitz

galeria.html
Leonardo da Vinci
 

W projekcie  "Kuchnia saksońska i perfekcyjna niemiecka obsługa konsumenta", zrealizowanym przy wsparciu Wspólnoty Europejskiej w ramach programu Leonardo da Vinci, brali udział uczniowie trzeciej i drugiej klasy Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół Nr1 im. Legionów Polskich w Kozienicach. Partnerem w realizacji projektu była instytucja szkoleniowa F+U Sachsen gGmbH z Chemnitz mająca duże doświadczenie w organizacji takich przedsięwzięć, posiadająca doskonałą bazę dydaktyczną do kształcenia praktycznego oraz wspaniałą i kompetentną kadrę instruktorską. W/w instytucja zagwarantowała i wzorowo przeprowadziła od 09.10.2006 do 29.10.2006 dla pierwszej 12-osobowej grupy beneficjentów oraz  od 30.10.2006 do 19.11.2006 dla drugiej 20-osobowej grupy kształcenie praktyczne w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych, zgodnie z programem nauczania w naszej szkole. Beneficjenci zostali wybrani na staż na podstawie rozmowy kwalifikacyjnej, podczas której brano pod uwagę ich zaangażowanie, zainteresowanie przyszłym zawodem oraz znajomość języka niemieckiego.

 

O projekcie