Dostosowanie usług gastronomicznych do standardów Unii Europejskiej
 
 

Uczniowie po raz pierwszy w życiu mieli możliwość obsługi prawdziwych przyjęć okolicznościowych, pracy w kuchni wyposażonej w nowoczesne urządzenia, spełniające wymogi i standardy Unii Europejskiej, zobaczenia egzotycznych ryb takich jak rekin, diabeł morski, owoców morza: homara, krewetki, kraba i ich zdegustowania.

Staż zagraniczny umożliwił uczniom nie tylko poznanie europejskiego poziomu kształcenia czy trendów i standardów UE w organizacji usług gastronomicznych ale przede wszystkim perfekcyjnej obsługi konsumenta, słynnej niemieckiej dokładności, punktualności i organizacji pracy.

Uczniowie nawiązali nowe znajomości i z dużym bagażem nowych doświadczeń i umiejętności oraz wspaniałych wrażeń, z poszerzonymi horyzontami, ze zmienioną świadomością wrócili do domu.

Pobyt uczniów na stażu i ich zdobyte umiejętności zostały potwierdzone certyfikatem wydanym przez organizację goszczącą.

 

Rezultaty